Çocukları toksik kimyasalların zararlı etkilerinden nasıl koruruz?
IPS İletişim Vakfı/bianet ve Atölye BİA’nın gıda mühendisi Dr. Bülent Şık ile birlikte düzenlediği “Ne Yiyoruz, Ne Biliyoruz? Gıda Güvenliğinde Güncel Meseleler” başlıklı webinar serisinin “Çocukları toksik kimyasalların zararlı etkilerinden nasıl koruruz?” başlıklı dördüncü bölümü, 31 Ekim’de saat 19.00 – 20.00 saatleri arasında yapılacak.
Webinar serisi, dördüncü bölümün ardından sona eriyor.
Webinar serisi Ekim ayı boyunca her pazartesi günü yapılıyor. Webinarın ilki “Pestisitler ve Halk Sağlığı”, ikincisi “İklim krizi, mikroorganizmalar ve gıda güvenliği” üçüncüsü ise “Gıda güvenliğinde riskler ve belirsizlikler” üzerineydi.
TIKLAYIN – Şık: “İklim krizi meselesini çözsek dahi, toksik madde kirliliği kalacak”
TIKLAYIN – Şık: İklim krizi bize alt-üst oluşu ifade etmeli
TIKLAYIN – Şık: Sorun toksik maddeler, çare ise kamusal bir politika
Webinar serisi gazeteciler, medya çalışanları, sivil toplum örgütü üyeleri, hak örgütü çalışanları, gıda-tarım-çevre aktivistleri ve ilgilenen herkese açık.
31 Ekim Pazartesi akşamı saat 19.00’da Zoom’da yapılacak program, bianet ve Atölye Bia’nın YouTube kanallarından da yayınlanacak.
Webinar serisinin ardından, 5-6 Kasım’da Atölye Bia’nın İstanbul’daki merkezinde Dr. Bülent Şık yürütücülüğünde “Gıda, Beslenme ve Sağlık Haberciliği Atölyesi” yapılacak.
Webinara kayıt için tıklayınız.
Bülent Şık hakkında
Gıda Mühendisi. Akademisyen. Çevre dostu analiz yöntemleri geliştirilmesi üzerine doktora yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli laboratuvarlarda çalıştı. 2009’da öğretim üyesi olarak Akdeniz Üniversitesi’ne geçti. Üniversitede Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi’nin kurulumu ve faaliyete geçmesi çalışmalarını yürüttü. Gıdalarda ve sularda katkı maddelerinin ve çeşitli toksik kimyasal maddelerin kalıntılarının belirlenmesi üzerine çalışmalar yaptı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde öğretim üyeliği yaparken 22 Kasım 2016’da çıkarılan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden çıkarıldı. Türk Toraks Derneği Çevre ve İklim Sorunları Savunuculuk Ödülü, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü, Vefik Kitapçıgil Kamu Hizmeti Ödülü ve Halkevleri ‘Hakikatın Peşinde’ Ödülü’ne layık görüldü. Mutfaktaki Kimyacı, Bizi Yeryüzüne Bağlayan Hikâyeler ve Çocuklar ve Gıda Güvenliği adlı üç kitabı bulunuyor.