Atölye BİA’dan “Yaşam/Toplum Haberciliği” atölyesine çağrı
Atölye BİA, sizleri 12 Mayıs Perşembe günü online olarak yapılacak “Yaşam/Toplum Haberciliği” atölyesine başvurmaya çağırıyor.
Zoom programı üzerinden 12 Mayıs Perşembe akşamı 19.00 – 21.00 saatleri arasında gerçekleşecek atölyenin konuşmacısı gazeteci Pınar Öğünç olacak.
Akademisyen Sevilay Çelenk’in de kolaylaştırıcı olacağı atölyede; yaşam/toplum haberciliğinin ne olduğu, neleri kapsadığı, dünyada ve Türkiye’de nasıl yapıldığı ve nasıl yapılması gerektiği, yaşam/toplum haberciliğinin neden gerekli olduğu, etik kurallarının neler olduğu, sınırlarının belli olup olmadığı ve nasıl bir dinamiğe sahip olduğu üzerine konuşulacak, deneyim aktarımı yapılacak.
Atölye BİA’nın Nisan/Mayıs ayları boyunca akademisyen Sevilay Çelenk kolaylaştırıcılığında gerçekleştirdiği atölyelerden ilki Kültür-Sanat Haberciliği, ikincisi Spor Haberciliği, üçüncüsü ise Magazin Haberciliği üzerineydi. Dizinin sıradaki teması Yaşam/Toplum Haberciliği üzerine olacak.
12 Mayıs’ta gerçekleşecek atölye için son başvuru tarihi 10 Mayıs Salı günü saat 18.00.
Ücretsiz olarak gerçekleşecek atölyenin başvuruları gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakülteleri öğrencilerine, hak örgütlerine ve ilgilenen herkese açık.
Sorularınız için atolyebia@bianet.org adresine e-posta atabilirsiniz.
Başvuru formu için tıklayınız.
Pınar Öğünç hakkında
Gazeteci, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu. 22 yaşında bir haber dergisindeki iş görüşmesine yazdığı hikâyelerle giderek gazeteciliğe başladı. 1997’den bu yana çeşitli dergi ve gazetelerde muhabir, editör, köşe yazarı olarak çalıştı. 2008’de Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin seçtiği “En İyi Röportaj Ödülü”nün ve 2015’te Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin Evrim Alataş adına verdiği “Ayrımcılığa Karşı Ödül”ün sahibi oldu. Kitapları: Jet Rejisör Çetin İnanç, İnce İş, Asker Doğmayanlar, Aksi Gibi, Beterotu. 1975 İstanbul doğumlu.
Sevilay Çelenk hakkında
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünde öğretim üyesi iken barış imzacısı olması nedeniyle 6 Ocak 2017 tarihinde 679 sayılı KHK ile görevinden ihraç edildi. Lisans eğitimini aynı üniversitenin Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde 1990 yılında tamamladı. 1994 yılında kurulmuş olan ancak 2001 yılında kendini feshederek Eğitim Sen’e katılan Öğretim Elemanları Sendikası’nda (ÖES) iki dönem yönetim kurulu üyeliği yaptı. Türkiye’nin sivil toplum alanında tarihsel ağırlığa sahip kurumlarından biri olan Mülkiyeliler Birliği’nin 2012-2014 yılları arasında genel başkanı oldu. Birliğin uzun tarihindeki ikinci kadın başkandır. Eğitim çalışmaları kapsamında Japonya ve Almanya’da bulundu. Estonya Tallinn Üniversitesi’nde iki yıl süreyle dersler verdi. Televizyon-Temsil-Kültür, Başka Bir İletişim Mümkün, İletişim Çalışmalarında Kırılmalar ve Uzlaşmalar başlıklı telif ve derleme kitapların sahibidir. Türkiye’de Medya Politikaları adlı kitabın yazarlarındandır. Çok sayıda akademik dergi yanında, bilim, sanat ve siyaset dergilerinde makaleleri yayımlandı. Birçok gazetede ve başta bianet olmak üzere internet haberciliği yapan mecralarda yazılar yazdı.