Atölye BİA’nın son tematik webinarı: “Ekonomi Haberciliği”
Atölye BİA’nın dört ayrı başlıkta Kasım’a kadar sürecek olan tematik webinar serisinin dördüncü başlığı, “Ekonomi Haberciliği”.
2 Kasım Çarşamba saat 19.00-20.30 saatleri arasında yapılacak webinarın konuğu gazeteci Çiğdem Toker. Zoom programı üzerinden yayınlanacak webinarın kolaylaştırıcısı ise gazeteci İrfan Aktan olacak.
Atölye BİA, tematik gazetecilik serisinin ilkini Nisan-Mayıs aylarında yapmıştı. Akademisyen Sevilay Çelenk kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilen tematik atölyeler şöyleydi: Kültür-Sanat Haberciliği, Spor Haberciliği, Magazin Haberciliği ve Yaşam/Toplum Haberciliği.
Webinarda; ekonomi haberciliğinin ne olduğu, neleri kapsadığı, Türkiye’de nasıl yapıldığı ve nasıl yapılması gerektiği, ekonomi haberciliğinin neden gerekli olduğu, etik kurallarının neler olduğu, sınırlarının belli olup olmadığı ve nasıl bir dinamiğe sahip olduğu üzerine konuşulacak, deneyim aktarımı yapılacak.
Atölye BİA’nın Ekim-Kasım ayları boyunca her Çarşamba günü gazeteci İrfan Aktan kolaylaştırıcılığında düzenlediği tematik webinar serisinin ilki Alican Uludağ ile Yargı Haberciliği, ikincisi Işın Eliçin ile Dış Habercilik üzerineydi.
TIKLAYIN – “Yargı haberciliği yapmak için ‘cesaretli’ olmak gerekiyor”
TIKLAYIN – Işın Eliçin: Gazetecilik kamu yararı gözetilerek yapılmalı
Webinar serisi, 2 Kasım Çarşamba günü yapılacak olan “Ekonomi Haberciliği” webinarının ardından sona eriyor.
Webinar, gazetecilere, medya çalışanlarına, işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakülteleri öğrencilerine, hak örgütlerine ve ilgilenen herkese açık. Zoom’dan yapılacak olan webinar, ayrıca bianet’in ve Atölye BİA’nın YouTube kanalından da yayınlanacak.
Webinara kayıt için tıklayınız.
Çiğdem Toker hakkında
Gazeteci, yazar. Eylül 2018’den bu yana Sözcü gazetesinde yazıyor. Gazeteciliğe üniversite öğrencisiyken Anka Ajansı’nda başladı. Günaydın, Ulus gazetelerinde, Nokta dergisinde kültür sanat, adliye muhabiri olarak stajlar yaptı. 1988’de Anadolu Ajansı’nın açtığı sınavları kazanarak, Devlet Güvenlik Mahkemesi ve yüksek yargı muhabiri olarak çalıştı.
Haftalık Ekonomik Panorama dergisinde, Hürriyet gazetesinin Ankara Bürosu’nda ekonomi muhabiri olarak görev yaptı. Vergi, enerji, kamu ihaleleri, özelleştirme, rekabet politikalarını izledi. Habertürk gazetesinin ilk Ankara temsilcisi olarak Ankara bürosunu kurdu. İstifa ederek ayrıldı. Bağımsız internet gazetesi T24’ün ilk yayınlarında OECD’nin hazırladığı “Futbolda Kara Para Aklama” raporunu tercüme ederek dizi yazısıyla yer aldı.
2009-2013 arası Akşam gazetesinde köşe yazarı ve Ankara temsilcisi olarak çalıştı. TMSF’nin Türk Medya Grubu’na el koyma sürecinde kendi isteğiyle ayrıldı. 2013 yılında Cumhuriyet gazetesinde yazmaya başladı. Gazetenin sahibi konumundaki Cumhuriyet Vakfı’nın yönetiminin değişmesiyle kendi isteğiyle ayrıldı. Eleştirel finans haberciliği olarak da tanımlanan yazıları dolayısıyla hakkında, bazıları astronomik tutarlarda olmak üzere aleyhine çok sayıda manevi tazminat davası açıldı. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu.
İrfan Aktan hakkında
Gazeteciliğe 2000’de bianet’te başladı. Sırasıyla Express, BirGün, Nokta, Yeni Aktüel, Newsweek Türkiye, Radikal ve birdirbir.org ile zete.com, Gazete Duvar web sitelerinde muhabirlik, editörlük veya yazarlık yaptı. Bir süre İMC TV Ankara Temsilciliği’ni yürüttü. “Nazê/Bir Göçüş Öyküsü” ile “Zehir ve Panzehir: Kürt Sorunu” isimli kitapların yazarı. Halen Express ve Artı Gerçek’te yazıyor.