MENÜ
ANA SAYFA
Pencereyi Kapat
Atölye BİA'dan tematik webinar: "Dış Habercilik" - Atölye BİA
Atölye
11 Ekim 2022
Atölye
11 Ekim 2022

Atölye BİA’dan tematik webinar: “Dış Habercilik”

Okuma Süresi: 2 dk
Atölye BİA’nın güz döneminde dört ayrı başlıkta düzenlediği tematik webinar serisinin ikincisi olan “Dış Habercilik”, gazeteci Işın Eliçin’in katılımıyla 19 Ekim Çarşamba saat 19.00’da yapılacak. Webinar'ın kolaylaştırıcısı gazeteci İrfan Aktan.

Atölye BİA’nın dört ayrı başlıkta Kasım’a kadar sürecek olan tematik webinar serisinin ikinci başlığı “Dış Habercilik”.

19 Ekim Çarşamba saat 19.00-21.00 saatleri arasında yapılacak webinarın konuğu uzun yıllardır dış haberler alanında çalışan  gazeteci Işın Eliçin. Zoom programı üzerinden yayınlanacak webinarın kolaylaştırıcısı ise gazeteci İrfan Aktan olacak.

Atölye BİA, tematik gazetecilik serisinin ilkini Nisan/Mayıs aylarında yapmıştı. Akademisyen Sevilay Çelenk kolaylaştırıcılığında gerçekleştirilen tematik atölyeler şöyleydi: Kültür-Sanat HaberciliğiSpor HaberciliğiMagazin Haberciliği ve Yaşam/Toplum Haberciliği.

Webinarda dış haberciliğin ne olduğu, neleri kapsadığı, Türkiye’de nasıl yapıldığı ve nasıl yapılması gerektiği, dış haberciliğin neden gerekli olduğu, etik kurallarının neler olduğu, sınırlarının belli olup olmadığı ve nasıl bir dinamiğe sahip olduğu üzerine konuşulacak, deneyim aktarımı yapılacak.

Atölye BİA, Ekim/Kasım ayları boyunca her Çarşamba günü gazeteci İrfan Aktan kolaylaştırıcılığında tematik webinarlara devam edecek. Dizide yer alan diğer tematik başlıklar ve konuklar ise şöyle:

  • 26 Ekim Çarşamba, Araştırmacı Gazetecilik – Bahadır Özgür
  • 2 Kasım Çarşamba, Ekonomi Haberciliği – Çiğdem Toker

Webinar, gazetecilere, medya çalışanlarına, işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakülteleri öğrencilerine, hak örgütlerine ve ilgilenen herkese açık. Zoom’dan yapılacak olan webinar, ayrıca bianet’in ve Atölye BİA’nın YouTube kanalından da yayınlanacak.

Webinara kayıt için tıklayınız. 

Işın Eliçin hakkında

Boğaziçi Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu. 1993’ten bu yana medya sektöründe, televizyon, radyo, internet, gazete ve dergiler dahil, hemen hemen tüm medya platformlarında muhabirlikten yöneticiliğe pek çok pozisyonda görev aldı. Çalıştığı kurumlar arasında CNN Türk, NTV, TRT-Türk, IMC TV ve BBC Dünya Servisi yer alıyor.

bianet’in Toplumsal Cinsiyet Eşitliği E-Kütüphane projesinin küratörlüğünü yaptı, Bilgi Üniversitesi’nde uygulamalı gazetecilik dersleri verdi. Halen Medyascope’ta Femfikir ve Dünyanın Gidişi adlı programlar ve dış politika mülakatları yapıyor, haftalık yazılar yazıyor. Ayrıca NewsLab Türkiye’nin Yerel Kuluçka Programı’nda eğitmenlik ve genç meslektaşlarına mentorluk yapıyor. İletişim Yayınları’ndan çıkan Tristram Hunt’ın Friedrich Engels biyografisi, “Fraklı Komünist – Friedrich Engels’in Devrimci Hayatı” adlı kitabı Türkçe’ye çevirdi.

İrfan Aktan hakkında

Gazeteciliğe 2000’de bianet’te başladı. Sırasıyla Express, BirGün, Nokta, Yeni Aktüel, Newsweek Türkiye, Radikal ve birdirbir.org ile zete.com, Gazete Duvar web sitelerinde muhabirlik, editörlük veya yazarlık yaptı. Bir süre İMC TV Ankara Temsilciliği’ni yürüttü. “Nazê/Bir Göçüş Öyküsü” ile “Zehir ve Panzehir: Kürt Sorunu” isimli kitapların yazarı. Halen Express ve Artı Gerçek’te yazıyor.