Gıda, Beslenme ve Sağlık Haberciliği Atölyesi’ne çağrı
IPS İletişim Vakfı/bianet sizleri 5-6 Kasım’da yapılacak iki günlük “Gıda, Beslenme ve Sağlık Haberciliği Atölyesi”ne başvurmaya çağırıyor.
Atölye BİA’nın İstanbul’daki merkezinde yapılacak atölyenin eğitmeni, gıda mühendisi Dr. Bülent Şık olacak.
Gıda, Beslenme ve Sağlık Haberciliği Atölyesi’nde iki gün boyunca;
- Gıda ve beslenme üzerine genel bilgiler: Gıda üretim-tüketim sürecine genel bir bakış, tarımsal üretimdeki sorunlar, ekoloji, agroekoloji, iklim krizi, biyolojik çeşitlilik, toksik kimyasal madde kirliliği, gıda adaletsizliği, çevresel ırkçılık, salgın hastalıklar, sosyal bir hak olarak beslenme, Türkiye’de gıda, beslenme ve sağlık alanında faaliyet gösteren kamu kurumları ve sorumlulukları konuları ele alınacak.
- Gıda, beslenme ve sağlık arasındaki ilişkiler: Ekoloji, çevresel faktörler, etken ve neden ayrımı, bireysel ve kamusal meseleler, tercih ve alışkanlıklar, yoksulluk, çocuk sağlığı ve kamusal politikalar, tek sağlık yaklaşımı, gezegen sağlığı yaklaşımı başlıkları üzerine konuşulacak.
Gıda, beslenme ve sağlık odaklı habercilik çalışması
Atölyenin ikinci gününde ise ağırlıklı olarak gıda, beslenme ve sağlık odaklı habercilik uygulama çalışması yapılacak.
5-6 Kasım’da gerçekleşecek atölye için son başvuru tarihi 1 Kasım Salı günü saat 09.00.
Atölye başvuruları gazetecilere, işsiz bırakılmış gazetecilere, iletişim fakülteleri gazetecilik, radyo ve televizyon bölümlerinin öğrencilerine, hak örgütlerine ve ilgilenen herkese açık.
Sorularınız için atolyebia@bianet.org adresine e-posta atabilirsiniz.
* Atölye ücretsizdir.
** Atölye sonunda katılım sertifikası verilecektir.
*** Sınırlı sayıda katılımcının yol&konaklaması karşılanacaktır.
Başvuru formu için tıklayınız.
Bülent Şık hakkında
Gıda Mühendisi. Akademisyen. Çevre dostu analiz yöntemleri geliştirilmesi üzerine doktora yaptı. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli laboratuvarlarda çalıştı. 2009’da öğretim üyesi olarak Akdeniz Üniversitesi’ne geçti. Üniversitede Gıda Güvenliği ve Tarımsal Araştırmalar Merkezi’nin kurulumu ve faaliyete geçmesi çalışmalarını yürüttü. Gıdalarda ve sularda katkı maddelerinin ve çeşitli toksik kimyasal maddelerin kalıntılarının belirlenmesi üzerine çalışmalar yaptı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde öğretim üyeliği yaparken 22 Kasım 2016’da çıkarılan 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden çıkarıldı. Türk Toraks Derneği Çevre ve İklim Sorunları Savunuculuk Ödülü, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Nusret Fişek Halk Sağlığı Hizmet Ödülü, Vefik Kitapçıgil Kamu Hizmeti Ödülü ve Halkevleri ‘Hakikatın Peşinde’ Ödülü’ne layık görüldü. Mutfaktaki Kimyacı, Bizi Yeryüzüne Bağlayan Hikâyeler ve Çocuklar ve Gıda Güvenliği adlı üç kitabı bulunuyor.